El Taller dels Sentits

QUI SOM

El Taller dels Sentits, el formen un equip de professionals arribats de diferents àmbits formatius i vitals que donen a aquest centre el seu caràcter singular, ric i de qualitat, tant si parlem de l´ensenyament de les Arts Plàstiques, com de l´àmbit més Artterapèutic.

Míriam Artigas

A principis dels noranta, finalitzats els estudis a l'escola d'Art i Disseny Eina de Barcelona i havent entrat en contacte amb l'actualitat artística del moment, la Míriam Artigas es posa a reflexionar sobre com i què s´ensenya de l´Art i a elaborar tot un projecte pedagògic que acabarà agafant forma i que s’anomenarà "El Taller dels Sentits". En aquest petit espai comencen a passar coses... L'Art prem el botó de la memòria, de les emocions viscudes i ajuda a elaborar tot allò que deixa al descobert... D'aquí vindrà la necessitat del Postgrau d'Expressió i Creació a la Pràctica Educativa per la Universitat de Barcelona i el Màster d'Artteràpia en la línia de Jean-Pierre Klein per la Universitat de Vic, així com també diversos cursos de clown, dansa i veu. ...i amb tot, i per això, no ha deixat de pintar... El 2015, fa la seva primera exposició en solitari a la sala Ismes de Vilanova i la Geltrú, anomenada "Estranyografies". El 2016 porta "La Flor dels Tigres" al Centre d´Art Contemporani La Sala de Vilanova i la Geltrú. La seva darrera exposició ha estat l´any 2018 a la Sala dels Trinitaris de Vilafranca del Penedès, anomenada "Fer Nit".

Víctor Malràs

El Víctor Malràs inicia els seus estudis en Psicologia a la vegada que entra a formar part del Centre d’Esplai Drac Màgic com a monitor. Des d’aleshores, l’interés i la sensibilitat per la manera d’educar la infància va anar creixent en el seu interior, formant-se a l’Escola Lliure El Sol (on actualment és formador) i, més tard, en Educació Viva al CAIEV. Paral·lelament, el seu itinerari artístic passa per diferents llenguatges, des de la plàstica al Taller dels Sentits fins a la dansa i el teatre, al llarg dels últims anys en diferents escoles i espais. Tot aquest recorregut ha desembocat a la voluntat d’integrar tots aquests elements, materialitzant- se en una proposta d’Artteràpia. Per aquest motiu, en els últims dos anys ha cursat el Màster Integratiu en Artteràpia en la línia winnicottiana per la Universitat de Girona. Actualment, continua la seva formació per esdevenir psicoterapeuta en l’àmbit psicoanalític, per així atendre i sostenir processos psicopatològics en la infància i l’adolescència.

Mariona Farreras

La Mariona Farreras porta ja una experiència d´anys al Taller dels Sentits fent classes i acompanyant petits i adolescents en els seus processos expressius i creatius. El seu coneixement extens i interdisciplinar en l’àmbit artístic li dona una amalgama d’eines que enriqueixen les propostes i implica l´alumnat amb facilitat. Actualment, cursa els estudis de Filosofia a la Universitat de Barcelona. Forma part de la plataforma teatral “Celisol”, que ha portat el seu espectacle poètic “Hem vingut a fer l´amor” durant el 2019. També és monitora d´educació en el lleure.

Mercè Bertran

A la Mercè Bertran li interessa tot allò que té a veure amb les emocions, el cos i la ment. Desenvolupa el seu itinerari artístic a través de la dansa i l'escriptura. Psicòloga de formació, ha dedicat part de la seva trajectòria laboral a l'acompanyament a infants i adolescents diagnosticats de càncer i també a les seves famílies. S'ha format com a psicoterapeuta analítica grupal per poder oferir l'acompanyament tant a nivell individual com col·lectiu. Darrerament, ha cursat el Màster Integratiu d'Artteràpia en la línia winnicottiana, on ha adquirit les habilitats per poder facilitar a les persones la integració i el desenvolupament personal, a través dels processos propis creadors, sensorials o corporals, treballant a partir de les capacitats i desitjos que té la persona. La seva experiència com artterapeuta es basa en sessions individuals amb infants i tallers grupals amb dones. Actualment treballa en un institut com a orientadora educativa.