ARTTERÀPIA

SESSIONS INDIVIDUALS I COL·LECTIVES


" Si l´Art no existís,
no sabríem qui som."

Francesc Torres, artista.

El Taller dels Sentits ofereix diverses modalitats d’ Artteràpia:

SESSIONS INDIVIDUALS


Amb periodicitat setmanal o quinzenal.

MONOGRÀFICS INTENSIUS PER A GRUPS REDUÏTS


Per tenir un primer contacte amb
l´Artteràpia.

CICLES DE MONOGRÀFICS


“BIOGRAFIA EMOCIONAL A TRAVÉS DEL COLLAGE” . Cicle de 8 sessions individual o grupal on reelaborem de forma íntima i respectuosa les vivències de la nostra biografia, per poderles col.locar des d’una nova mirada. Un viatge emocional ric d’imatges que passen per la Infantesa, l’ Adolescència i fins a la vida Adulta .

ESPAI ARTTERAPÈUTIC EN FAMÍLIA


Quan és necessari fer un treball compartit entre mare, pare, fills, germans...

SESSIONS EXTERNES PER A ESCOLES, INSTITUTS, AJUNTAMENTS, ENTITATS SOCIALS I COL·LECTIUS D'EMPRESA


Per fer aquests cursos no és necessari ser habilidós ni tenir cap formació artística prèvia.


ALGUNES EXPERIÈNCIES QUE ENS HAN FET ARRIBAR:

L’Artteràpia ens ha ajudat com a família a expressar-nos més i millor emocionalment i ens ha permès crear noves dinàmiques familiars.

- Mare d'una família de dos fills adolescents

És un diàleg interior que et connecta profundament amb la teva esséncia i et mostra les teves virtuts i ferides per poder així reconèixer-les i començar a sanar.

- Adulta dins un treball de grup

Moltes gràcies per la mirada, l’acompanyament i la feina feta. Han estat uns moments privilegiats que l’ han ajudat a créixer, avançar i a nosaltres a comprendre’l.

- Mare d'un nen de 9 anys

Comencé mis vacaciones escolares con ocho sesiones de arteterapia, llenas de luz y diversión. En todas ellas, estuve en un ambiente relajado y con una arteterapeuta cómplice, que me ayudó a mostrar y canalizar mis sentimientos. Cada sesión se convirtió en un refugio en el que podía expresarme libremente, sin miedo a ser juzgada, simplemente me dejé llevar por mi mente y mi corazón. El arte y la pintura me guiaron a un mayor autoconocimiento y me hicieron sentir cada vez más liberada de mis preocupaciones interiores.

- Jove de 15 anys

Vaig fer Artteràpia amb el Víctor per tal de continuar amb el meu procés terapèutic des d’una perspectiva diferent: utilitzant menys la racionalitat de les paraules i més de les emocions dels sentits. A través de diverses peces i processos vaig anar construïnt des de la cura, els detalls, el repòs, la serenor. El Víctor em va ajudar a veure que, de vegades, una tortuga a mig fer pot ser un dofí, una onada o quelcom altre encara per imaginar; que els que ens passa dins passa també fora; i que l’art, com el dia a dia, es transforma amb la mirada.

- Jove de 19 anys

Estic molt contenta. M’has ajudat molt. Va ser una experiència inoblidable. Esto lo dice una niña de 11 años..., importante edad de la reseña. Con las clases de arteterapia, mi hija consiguió entender lo que sentía y aprendió a expresarlo, sin palabras con sus “pequeñas obras”. Míriam consiguió entrar en su mundo... y abrir puertas... Estaremos eternamente agradecidas...

- Mare d'una nena d'11 anys

Mai hauria imaginat el poder que pot tenir l’ expressió artística en la vida personal, per canalitzar i prendre consciència dels efectes que poden tenir en una persona les experiències viscudes. Gràcies al Taller i a activitats biogràfiques com el collage, he vist que això és possible: et coneixes a tu mateix, revius i reformules fets que han marcat la teva vida i t’adones d’allò que ja no pot canviar, però també de tot el que sí pots modificar. A més a més, el caliu que es genera en el grup i l’ acompanyament de la professora fan que tot plegat es converteixi en una experiència única on expressar lliurement idees i emocions a través de l’art.

- M

Va ser un moment especial, una motivació que creixia setmana rera setmana. Ell tenia l’opció de poder crear elements fantàstics amb els que s’identificava emocionalment, descobrint fortaleses i identificant frustacions. La Míriam l’acompanyava en aquest procés i, de mica en mica, les converses amb ella, aquestes estones, es van convertir en imprescindibles, en un motor que generava alegria i que ell esperava amb ganes. El final va arribar sense ganes d’ acabar, però el procés viscut li havia donat eines per expressar els seus neguits, per fer servir les emocions per crear i per descobrir una mena de fotalesa personal que l’ ajudi a viure les experiències de vida.

- mare d’un adolescent de 12 anys.

GUARDAR LA VIDA

Proposta d´Artteràpia per a col.lectius de gent gran amb Alzheimer que s'emmarca dins el Projecte CulturaMent de la Diputació de Barcelona.

Centres on hem realitzat la proposta:

  • Residència La Plataforma.Centre de dia mas Bau. Vilanova i la Geltrú.
  • CAPI Baix-a-Mar. Residents del barri. Vilanova i la Geltrú.
  • Hospital St. Antoni Abad. Centre de dia. Vilanova i la Geltrú.
  • Residència Les Onades. Vilanova i la Geltrú.

INFANTS I ADOLESCENTS
JOVES I ADULTS
CENTRES EDUCATIUS
EXPERIÈNCIES+